Zowie Zep

Dat ene bloggertje. Ging voorheen schuil onder het pseudoniem Bestweter. Net als met zoveel dingen in het leven raak je bepaalde dingen ontgroeid. Mijn oude blog was dus zo’n ding. Het voelde als een Overzeas broek dragen op een grachtengordel feestje. Iedere keer als ik mijn portemonnee via een metalen ketting uit mijn achterzak viste begonnen mensen met lachen.

Met Zowie Zep wil the game of life winnen. Inzichten uit de psychologie, filosofie en andere wetenschappen gebruiken om geweldig te zijn in leven. Moeilijke problemen waar wij als mens tegenaan lopen simpel maken. Ik wil op de meest bewuste en eerlijk mogelijke manier naar mezelf en mijn schermutselingen richting volwassenheid kijken. Mijn doel is om te ontdekken hoe we betekenis kunnen vinden en zo gelukkig mogelijk kunnen leven.

Ik ben Zowie Zep begonnen om jullie de stress te besparen die ontstaat als je 38 Google Chrome tabs open hebt staan voor onderzoek en je de icoontjes in de tabbladen niet meer kunt zien. En ik vind het gewoon leuk om ijsberend in mijn onderbroek over de zin van het leven na te denken.

Vergis je niet, ik ben geen expert in de dingen waar ik over schrijf. Ik ben wel een afgestudeerd Psycholoog, maar dat maakt me niet automatisch een levensgoeroe. Bij mijn masterbul heb ik helaas geen glazen bol of een 101 world domination blueprint gekregen.

Volwassen worden is moeilijk (op het moment van schrijven heb ik mezelf zojuist een uitbrander gegeven, omdat ik nog steeds niet in staat lijk te zijn om dingen tussendoor op te slaan – en geniale gedachtekronkels voorgoed kwijt te raken omdat mijn brein het vertikt om zo nu en dan op ‘save changes’ te klikken). Ik snap er eigenlijk helemaal niks van. Uiteindelijk modder ik ook maar wat aan.

Maar dat is juist helemaal niet erg. We moeten van de modder leren houden. Want, zeg nou eerlijk: Who doesn’t love to get a little bit dirty? :$

I love mud <3” – wat jij op een gegeven moment zal zeggen